Frankrike- landet med streik

I dag var vi inne i vår 6. dag med demonstrasjon, streik og blokkering. Skolen våres var godt sperret av og det tok flere timer før de fikk fjernet sperringene og det var kun fordi de som blokkerte skulle være med i demonstrasjonen kl 10:00. Jeg begynner å minste motivasjonen for å jobbe ettersom vi var 5 stykker i klasse idag og jeg vet at de andre lå hjemme og sov eller var med å streike. Det var ikke samme livet i friminuttene. I morgen skal det tydeligvis ikke være noe, men man vet jo aldri. Det er tingen med alle disse demonstrasjonene, man vet ingenting på forhånd og arbeidsgiver har faktisk ikke lov å spørre sine ansatte om de kommer til å streike. Det er ikke organisert som i Norge. Folk begynner å stresse ettersom det ikke er mer bensin igjen. Agnete er ganske redd for å si det sånn, siden hun drar med fly til Norge på fredag, hvis flyet går.  Jeg skal ikke til Paris før på søndag, men det hadde vært kjipt om pappa og de ikke kommer seg ned, spesielt siden vi allerede har måtte avlyse Paristur før (den gangen på grunn av vulkanene).

Ellers er det først og fremst de største byene som får merke til demonstrantene. I Marseille har det ikke vært boss(søppel)tømming på en god del dager, noe som er ganske uhyggelig. I tillegg er jo kollektivtransporten rammet som den pleier å være med en gang det er demonstrasjoner i Frankrike. Men det er først og fremst bensinen som skremmer folk. Hadde dette vært i Norge så vet ikke jeg ikke hva som hadde skjedd, men dette er Frankrike og dermed har ikke presidenten sagt at han vil revurder reformen en gang. 3 millioner demonstranter var det her om dagen (har ikke dagens tall), det er helt sykt. Man begynner å spørre seg selv om ikke presidenten skal høre på befolkning sin.

Det er i større og større grad ungdommen som overtar demonstrasjonene, de er redde for framtiden sin, vanlige ungdommer i Frankrike går rundt og er redde for om de får seg jobb seinere i livet. Det verste er når politikere sier at 15-16 åringene som demonstrer, ikke vet hva de demonstrerer for; at de bare er dumme unger som er blitt indoktrinert av foreldrene sine. Hvor provoserende er vel ikke det?

Det som er veldig viktig i denne situasjonen er at den er lik begynnelsen på demonstrasjonene i Frankrike i 1968 som varte i flere måneder og som endte med at presidenten tilslutt måtte gå av. I 1968 brukte de også samme argument; at ungdommen var indoktrinert og ikke viste hva de gjorde i demonstrasjonene. Men andre ord kan dette enda ta litt tid. Sarkozy skal mest sannsynlig ha et møte til torsdag ( utsatt et par ganger allerede ) ang. reformen, fredag kveld har de franske elevene høstferie så det er også mulig at det blir en rolig periode fram til etter ferien. Men som tidligere nevnt, vi vet ingenting.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s